Кедрови ядки - безценна и богата палитра от полезни вещества

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Кедровите ядки в кулинарията
73775

Кедровите ядки в кулинарията

Кедровите ядки са запазена марка на Средиземноморската кухня. Те са уникален и приятен вкус и са много ценени в кулинарията в целия свят. Италианците редовно добавят кедрови ядки в приготвянето на ястия от различни меса, риба, паста или пък зеленчуци. Ядките са обикнат завършек на много салати.

Освен в салати, кедровите ядки много добре се съчетават в ориз с шафран и някои видове сосове. Те са фундаментална съставка на оригиналната рецепта на италианския сос Песто. Широката им употреба в кухнята на Югозападна Франция са причина за създаването на много кулинарни шедьоври.

Кедровите ядки обаче намират широко приложение и в сладкарството и в приготвянето на различни сладки изкушения. Със запечени и смелени кедрови ядки се приготвят традиционни италиански бисквити. Малки плоски зрънца се добавят доста често в шоколадови специалитети или някои разновидности на сиропирани сладкиши, като баклава.

1 2
3
4 5
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft