Лесни рецепти за вкусен кекс

вход през zajenata.bg
375941
Кекс с лешници и шоколад

Кекс с лешници и шоколад

родукти:

125 г шоколад 75 % какао
130 г печени лешници
3 яйца
200 г краве масло
210 г захар
2 с. л. ром
или 2 ч. л. ромова есенция
1 ч. л. бакпулвер
100 г брашно
Приготвяне:

• Яйцата, заедно със захарта, се разбиват до получаване на пяна.
• Лешниците се смилат или се нарязват на ситно.
• Шоколадът се разтопява на водна баня и се прибавя разтопеното масло.
• Добавят се 2 с. л. ром и се разбърква добре.
• Брашното се смесва с бакпулвера и лешниците и се разбърква добре.
• Яйцата се смесват с шоколада и се прибавя брашнената смес.
• Внимателно се разбърква.
• Форма за печене (24 х 24 см) се намаслява и се застила с хартия за печене.
• Фурната се загрява на 210 С.
• Кексът с лешници се пече за 15-20 минути (зависи от фурната Ви). 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft