Ястия от турската кухня

вход през zajenata.bg
455210

Кешкек

    * 500 г булгур или грухана пшеница
    * 150 г олио (масло)
    * захар за поръсване
    * сол

Слага се да заври 1 и 1/2 л вода с малко сол. Булгура се измива в няколко води и се слага във врящата вода, като се бърка непрекъснато, докато стане на каша и няма несварени зрънца. Малко преди да се махне от котлона, се препържва олиото или маслото и се добавя към кешкека, бърка се докато го поеме. Готовия кешкек се сервира поръсен със захар или сирене.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft