Ястия от турската кухня

вход през zajenata.bg
455259

Сач кавърма

    * 2 кг телешко месо (сукалче) или крехко свинско
    * 2 кг месо от пилешки бутчета
    * 1 кг пресни чушки
    * 10 бр. добре узрели домати
    * 4-5 бр. люти чорбаджийски чушки
    * 5 с.л. червен пипер
    * сол
    * 3 с.л. кимион, смлян или смес Бахарат
    * 1 ч.ч. зехтин

Телешкото се нарязва, пилешкото също. На чушките се махат дръжките и семките, на чорбаджийските също. Голям сач - метален или пръстен, се загрява на огъня. Слагат се чушките цели да се поопърлят, махат се и се нарязват. Слага се телешкото в сача, като се бърка, и се запича добре от всички страни. Добавя се пилешкото, запича се и се слагат всички чушки. Долива се малко вода, но не да плува. Слага се зехтина. Като се изпари водата, се слагат нарязаните на едро домати и подправките. Долива се по малко вода. Бърка се от време на време. Пече се до готовност.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft