Няма обилна празнична трапеза без студени, кремообразни салати, които засилват удоволствието от топли супи, печено и домашно приготвени пайове, а китайската салата е истински специалитет.
Ако сте уморени от руска салата и подобната на нея Мимоза и искате да опитате нещо ново, но същевременно надеждно вкусно и лесно за приготвяне, не търсете повече. Имаме феноменално празнично ястие за вас!
Днес ви представяме една засищаща, кремообразна и бърза Китайска салата , която се приготвя за миг, но е толкова вкусна, че бързо ще изчезне от масата, така че не се колебайте да си направите двойна порция веднага.
Тази салата от ориз, шунка и яйца е една от онези, които всички обичат, а благодарение на комбинацията от заквасена сметана, майонеза и кисели краставички, тя има освежаваща нотка, която се съчетава идеално със солени ястия.
Китайска салата
Продукти:
- 200 г ориз
- 200 г шунка
- 3 чаши вода
- 180 г заквасена сметана
- 100 г майонеза
- 1 чаена лъжичка сол
- 4 кисели краставички
- 4 варени яйца
Приготвяне:

Снимка: Pinterest
Сложете ориза в тенджера, залейте с вода, добавете сол и го оставете да се свари.
Сварете яйцата, след което ги нарежете на ситно и ги смесете със ситно нарязаните краставици и шунка.

Снимка: Pinterest
Добавете майонеза и заквасена сметана, след което добавете още сол по желание. Добавете добре прецедения ориз, разбъркайте и сложете в хладилник да се охлади.

Снимка: Pinterest














