Кифлички без мая: Най-мекото тесто се получава само за 15 минути, ето как

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кифлички без мая: Най-мекото тесто се получава само за 15 минути, ето как
Кифлички без мая: Най-мекото тесто се получава само за 15 минути, ето как
519
Кифлички без мая: Най-мекото тесто се получава само за 15 минути, ето как
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Истинската магия се крие във внимателното съчетание на кисели (кисело мляко, кисело мляко) и базови компоненти (сода бикарбонат и малко бакпулвер).

Когато казваме „без мая “, имаме предвид тесто, което не изисква продължителна ферментация. Ключът е в химическото набухване, а не в сухата пара, която води до гумено тесто.

Истинската магия се крие в внимателната комбинация от кисели (кисело мляко, кисело мляко) и основни компоненти (сода бикарбонат и малко бакпулвер). Тази реакция създава въглероден диоксид, същият газ, който произвежда маята, но мигновено.

Съставки за най-меките хлебчета без мая

  • 500 г меко брашно (тип 400 или 500)
  • 200 мл пълномаслено кисело мляко или кисело мляко (на стайна температура!)
  • 100 мл олио (или 100 г разтопен маргарин/масло)
  • 1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат
  • 1 пакетче (10 г) бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка сол (за соления вариант) или 2 супени лъжици захар (за сладкия вариант)
  • 1 яйце за четкане
  • Сусам, кимион или пудра захар за поръсване

Подготовка

  • Смесете киселото мляко и содата бикарбонат в купа. Оставете за 5 минути, за да се разпени.
  • Добавете олиото, солта (или захарта).
  • В друга купа смесете брашното и бакпулвера.
  • Постепенно добавете брашното към мокрите съставки и месете, докато получите гладко, нелепнещо тесто. Не прекалявайте с месенето.
  • Разточете тестото на кръг (с дебелина около 0,5 см) и го нарежете на 12–16 триъгълника.
  • Пълнете по желание (сирене, сладко, еврокрем) и оформете на рулца.
  • Поставете ги върху тава за печене, покрита с хартия за печене, и намажете с разбито яйце.
  • Печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 12-15 минути, докато станат златисти.
  • Оставете ги да се охладят малко и се насладете на най-бързите и меки рулца,  които някога сте опитвали, казва Крстарица..
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft