Кога са вредни зеленчуците?

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Кога са вредни зеленчуците?
25959
Кога са вредни зеленчуците?

 

Много е важно да се знае при какви заболявания не е желателно да се консумират зеленчуци и плодове:

Стомашни язви, при които не трябва да се ядат лук, чесън, кисели краставички, червен пипер.

Когато има заболяване на дванадесетопръстника, портокали, дини, грозде, нар, грейпфрут, сок от зеле, лимони, репички, репи, суровините, сливи.

При остри заболявания, възпалителни процеси в стомашно-чревния тракт - зеле, праз, лук, чесън, репички.

При колит и диария - дини, грозде, зеле, орехи.

С панкреатит, ентероколит - портокали, лимони, репички, сурови ряпа, репички.

При сърдечно-съдови заболявания - лук, кисели краставички.

При болест на сърцето с оток и тенденция към задържане на течности - пъпеши и грозде.

Хипертония - грозде.

При заболяване на черния дроб - лук, чесън, кисели краставички, люти чушки, репички, спанак.

Когато имате бъбречни заболявания - лук, чесън, кисели краставички, люти чушки, репички, спанак.

При хронична бъбречна недостатъчност , причинена от нарушение на калиевия метаболизъм - грозде.

При цистит - магданоз.

Ако има камъни в жлъчката - домати, боб.

Подагра , артрит , остеохондроза - боб, смокини, малини, боб, спанак.

При диабет - праскови, цвекло, сушени сини сливи.

С повишено съсирване на кръвта - царевица.

Епилепсия - чесън.
 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft