Полезните свойства на мушмулата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Кои са полезните вещества в мушмулата
63704

Кои са полезните вещества в мушмулата

Мушмулата не бива да се подценява по отношение на съдържащите се в нея полезни елементи. В кафевикавите плодове откриваме голямо количество скорбяла, целулоза, пектинови вещества и органични киселини, от тях предимно ябълчената, лимонената и винената. В омекналите плодове, вследствие на започналата ферментация се образува и оцетна киселина.

Мушмулата е подходяща храна и за диабетици, защото захарите в тези плодове са за сметка на фруктоза и глюкоза Сред витамините, които оказват полезно влияние върху нашето здраве са витамин С, каротин, витамин В1 и В2. Също така в мъхестите мушмули има доста минерални соли – калий, калций, фосфор, магнезий, желязо и натрий. По хранителна стойност мушмулите се равняват на тези при средните сортове ябълки и круши.

1
2 3 4 5 6
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft