Време е и вие да опитате невероятната пухена торта , която буквално обиколи света, шествайки победоносно в кулинарните форуми. Има я преведена на всички езици, а изпълнението е толкова лесно, че дори новик в кухнята ще се справи! Резултатът е перфектният въздушен и лек десерт, рай за сетивата.

Пухена торта с кисело мляко
Продукти:
400 г натурално кисело мляко
4 яйца
100 г кр. захар
50 г царевично нишесте
1 чаена лъжичка бакпулвер
Приготвяне:
Първо пригответе яйцата - разделете белтъците и жълтъците в две купи.
.png)
Разбийте жълтъците със захарта на пяна.
.png)
Добавете кисело мляко, разбъркайте.
.png)
Добавете нишестето и бакпулвера.
Разбийте белтъците на плътен сняг.
.png)
Смесете белтъци и жълтъци - бъркайте ги с лъжица отдолу нагоре, така че тестото да запази пухкавата си консистенция .
.png)
Застелете формата за печене с хартия и изсипете вътре тестото.
.jpg)
.png)
Печете 50 минути на 170°C.
Да ви е сладко!
.png)
По желание може да поръсите готовата торта с пудра захар.














