Какво да сготвим набързо в четвъртък за обяд и вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Кюфтета от картофи, царевица и риба тон ОБЯД
165581

Кюфтета от картофи, царевица и риба тон ОБЯД

1/2 кг картофено пюре
1 яйце
100 г риба тон
1 глава лук
150 г царевица
сол
черен пипер
1/2 връзка магданоз
1 яйце
2 с.л. брашно
олио

Лукът (1 глава) се нарязва на ситно и се смачква със сол. Смесва се с намачканата риба тон (100 г), ситно нарязания магданоз (1/2 връзка), сладката царевица от консерва (150 г). Прибавят се солта и пиперът. Добавят се и картофеното пюре (1/2 кг) и яйцето и от сместа се прави кайма. Ако тя стане прекалено мека, може да й се добавят 1-2 с. л. галета и пак да се омеси. От каймата се оформят кюфтета, които се топят първо в разбито яйце, след това в брашно и пак в яйце. Кюфтетата се изпържват в горещо олио. Поднасят се топли със салата по избор.
 

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft