Какво да сготвим набързо в четвъртък за обяд и вечеря

вход през zajenata.bg
165579

Пиле с къри ВЕЧЕРЯ

2 с.л. олио
1/2 кг пилешко филе
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 стръкче лимонена трева
1 ч.л. джинджифил
1 ч.л. кориандър
1 ч.л. куркума
1/2 ч.л. кимион
1 ч.ч. кокосово мляко
1 с.л. къри
сол

Олиото (2 с.л.) се загрява в дълбок тиган с незалепващо покритие. В него се пържи нарязаното на средно големи парчета месо (1/2 кг), докато добие златиста коричка. Прибавят се лукът (1 глава), чесънът (3 скилидки), лимонената трева (1 стръкче), джинджифилът (1 ч.л.) и солта. Готви се при постоянно разбъркване, докато лукът омекне и стане прозрачен. Добавят се кориандърът (1 ч.л.), куркумата (1 ч.л.), кимионът (1/2 ч.л.) и се готви, докато подправките започнат да отделят аромата си. Налива се кокосовото мляко (1 ч.ч.) и се слага кърито (1 с.л.). Готви се, докато сосът се сгъсти.
 

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft