Макарони със спанак и кедрови ядки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Макарони със спанак и кедрови ядки
Макарони със спанак и кедрови ядки
admin
Добавена от: admin
6820
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет макарони (форма по желание)
100 г кедрови ядки
300 г спанак
200 г пармезан
1- 2 с.л. зехтин
1 с.л.олио
4 яйца
20 г краве масло
1/2 ч.л. сол
сирене пармезан

Спаначените листа се накисват в купа с вода. Макароните се салагат за варене в тенджера с подсолена вода. Варят се според указанието на опаковката. Когато са готови, се отцеждат през гевгир. Слагат се в купа. Добавя се 20 г краве масло още докато са топли. Объркват се, за да се разтопи маслото. Кедровите ядки се запичат на сух тиган или в тиган със съвсем малко олио. Ядките се слагат в купичка. В същия тиган се слагат 2 с.л. зехтин, щипка сол и 1с.л. вода. Спанакът се измива много добре. Дръжките се отрязват, а листата се накъсват на дребно. Слагат се в тигана и се задушават за 5- 10 минути. Върху спанака се чукват 4 яйца и се объркват добре със спаначените листа, до готовност на яйцата. Пастата се разпределя в порционни чинии, отгоре се залива със соса и се поръсва с кедровите ядки. Обърква се добре. По желание върху всяка порция се настъргва Пармезан. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft