Маслинен хляб по тоскански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Маслинен хляб по тоскански
Маслинен хляб по тоскански
admin
Добавена от: admin
11763
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг брашно
50-100 г маслини
2 пакетчета мая
100 мл зехтин
500 мл хладка вода
1/2 ч.л. сол

Брашното се пресява, в средата му се оформя кладенче, слагат се маята и зехтинът и се разбърква. След това се поръсва солта, наливат се около 500 мл хладка вода и се омесва, докато стане лепкаво тесто. Прибавят се нарязаните на четвъртинки маслини, омесва се и се оставя да втаса за около 60 минути. След това се размесва отново и се поръсва с брашно. Разточва се в правоъгълна форма. Тестото се разрязва на триъгълни парчета, които се дооформят като багети. Долната им част се набрашнява добре, за да не залепват, поставят в намазнена тава и престояват 10-15 минути. След това се слагат в предварително загрята до температура 200-220 С фурна и се пекат до златисто.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft