Мезе-салата от патладжан с чесън и магданоз - няма един излишен продукт! Не смея да отворя буркана, че го изяждаме на едно ядене:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мезе-салата от патладжан с чесън и магданоз - няма един излишен продукт! Не смея да отворя буркана, че го изяждаме на едно ядене:
Мезе-салата от патладжан с чесън и магданоз - няма един излишен продукт! Не смея да отворя...
1203
Източник: За Жената
Мезе-салата от патладжан с чесън и магданоз - няма един излишен продукт! Не смея да отворя буркана, че го изяждаме на едно ядене:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Патладжанът, приготвен по този прост, но изключително вкусен начин, е идеален избор за леко ястие или гарнитура, която ще зарадва всички любители на зеленчуци.

С няколко съставки и минимални усилия ще получите ароматно ястие, което перфектно съчетава свежестта на маринатата с богатия вкус на пържения патладжан. Ето какво ви е необходимо за тази чудна Мезе-салата от патладжан с чесън и магданоз :

Мезе-салата от патладжан с чесън и магданоз

Необходими съставки:

  • 1 патладжан
  • 3 скилидки чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 1 чаена лъжичка смлян червен пипер
  • 40 мл зехтин

Процедура:

1.

Измийте патладжана и го нарежете на кръгчета с дебелина около половин сантиметър. Поставете кръгчетата в купа с вода и ги оставете да престоят 10-15 минути, за да се намали горчивината.

патладжан във вода

Снимка: YouTube

2. Междувременно пригответе маринатата. В купа смесете зехтина, ситно нарязания чесън, смляната червена чушка и ситно нарязания магданоз.

зехтин с магданоз

Снимка: YouTube

зехтин с подправки

Снимка: YouTube

Разбъркайте добре, покрийте купата със стреч фолио и оставете маринатата да престои 20-30 минути, за да се смесят вкусовете.

3. Отцедете кръгчетата патладжан и подсушете с кухненска кърпа. Загрейте тиган на среден огън и го намажете с тънък слой зехтин.

патладжани на хартия

Снимка: YouTube

подсушаване патладжан

Снимка: YouTube

Запържете патладжаните от двете страни до златисто кафяво, около 2-3 минути на страна.

пържен патладжан

Снимка: YouTube

4. Прехвърлете изпържените патладжани в купа и ги намажете от двете страни с приготвената марината.

патладжан марината

Снимка: YouTube

патладжан в марината

Снимка: YouTube

Покрийте купата със стреч фолио и я оставете да престои 30 минути, за да могат патладжаните да поемат маринатата.

5. Сервирайте пържените патладжани топли или на стайна температура, по желание, като самостоятелно ястие или гарнитура.

патладжан с магданоз

Снимка: YouTube

маринован патладжан

Снимка: YouTube

Това ястие е идеално за всеки повод, а простотата му го прави идеално за начинаещи в кухнята.

филийка патладжан

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

патладжан с чесън

Снимка: YouTube

чеснов патладжан

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft