Мек и ароматен, с хрупкава коричка - бананов кекс с канела

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Мек и ароматен, с хрупкава коричка - бананов кекс с канела
Мек и ароматен, с хрупкава коричка - бананов кекс с канела
admin
Добавена от: admin
6905
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/3 чаша брашно

¾ чаша бяла захар

¾ чаша кафява захар

1 чаша намачкани банани

½ чаена чаша олио /по възможност кокосово/

2 яйца

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

1 чаена лъжичка сода за хляб

1 чаена лъжичка канела

½ чаена лъжичка сол

За частта с канелата:

½ чаша брашно

½ чаша кафява захар

4 супени лъжици масло

1 чаена лъжичка канела

Разбийте яйцата и мазнината. В отделна купа смесете брашното, солта, содата и канелата, след което съединете сухите и мокрите съставки. Добавете бананите, които предварително сте пасирали, захарта, ваниловата захар. Сложете тестото да се пече във форма за кекс, а след това го покрийте с канелените трохи (приготвени от смесените и стрити продукти, посочени в рецептата). Сложете сладкиша във фурната за още 5 минути, за да се запекат трохите, и извадете. Поднесете го охладен.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft