Мус от сьомга

вход през zajenata.bg
14103
Мус от сьомга

 

 

 

 

 

Много хора си мислят, че е невъзможно да се направи мус от сьомга. За да направя муса, аз използвах формичка на риба, подходяща за сьомга.

За да направим ястието си по-красиво сме използвали нарязани маслини и целина за декорация. Можете да добавите допълнително желатин, за да направите формата на рибата още по-здрава. Във всеки един случай, това е една много лесна и вкусна рецепта за мус от сьомга.

 

 

Продукти:

450 гр. прясно приготвена или консервирана сьомга без кости

1/2 чаша нарязана на кубчета целина

1/2 чаша нарязана на кубчета зелена чушка

1/4 чаша ситно нарязан лук

3 с.л. нарязан пресен копър

1/2 чаша майонеза

1/2 чаша кисело мляко

220 гр. крема сирене

1 консервена кутия доматен сок

Сос табаско

Сока на половин лимон

1/2 чаша студена вода

2 ч.л. неподсладен желатин

1 омазнена форма за риба

 

Начин на приготвяне:

Разбъркайте в голяма купа сьомгата, целината, зелената чушка, лука, копъра, майонезата, киселото мляко и лимоновия сок.

Разтопете крема сиренето в тиган на средна температура. Добавете доматения сок и продължете с готвенето на слаб котлон, докато сместа стане кремообразна. Добавете няколко капки сос табаско. След като сместа е готова, я добавете към сместа със сьомгата и разбъркайте добре.

Сложете половин чаша вода в малък съд и разбъркайте желатина в нея. Желатина трябва  напълно да се разтвори във водата, затова можете да нагреете леко сместа, до напълното му разтваряне. Но в никакъв случай не трябва да оставяте желатина да се вари. След като желатина се разтвори, го добавете към сместа със сьомгата и разбъркайте добре. Изсипете получената смес във формичката на риба и я оставете в хладилника за поне 6 часа, или докато сместа се втвърди.

След като сместа е готова, можете да нагреете формичката с топла вода, за да извадите по лесно съдържанието. Сложете полученият мус в голяма чиния за сервиране и преберете обратно в хладилника, докато стане време за сервирането му.

Сервирайте муса от сьомга, като добавите парченца от авокадо, целина, листа от марула, домати, маслини и няколко филийки франзела или бисквити.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft