Най-богатият източник на колаген. Зърнена култура подмладява женското тяло с 10 години

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Грижа за кожата
Най-богатият източник на колаген. Зърнена култура подмладява женското тяло с 10 години
12274
Най-богатият източник на колаген. Зърнена култура подмладява женското тяло с 10 години

Това е просто невероятно! Редовните зърнени култури могат да компенсират липсата на колаген в женското тяло и да го подмладят за няколко години. Вашата кожа, коса и нокти ще бъдат здрави и млади! Яжте това ястие поне веднъж седмично - ще бъдете възхитени от резултатите!

От времето на Древна Русия белените ечемични зърна се наричат ​​перлен ечемик. Зърнената култура с перлен блясък получи това име поради приликата си с речните перли - перли.

Интересно е, че ечемичната каша се считаше за деликатес, който можеха да си позволят само високопоставени хора. Ечемикът с мляко, приготвен по специална рецепта, беше едно от любимите ястия на Петър I

Полезни свойства на перлен ечемик

Напразно много домакини изместиха перления ечемик на заден план, тъй като съдържа голямо количество хранителни вещества, необходими за пълното функциониране на тялото.

Вареният перлен ечемик се нарича овесената каша на красотата, защото само тази зърнена култура съдържа огромно количество лизин - аминокиселина, която участва активно в синтеза на колаген. Всеки знае, че именно той помага да се поддържа еластичността на кожата, предотвратявайки образуването на бръчки. Друга причина всички жени спешно да включат перлена ечемична каша в диетата си е голямото количество витамини B, A, P и E.

Редовната консумация на каша от перлен ечемик помага не само да поддържате красотата на кожата си, но и да намалите теглото си! Подхранващ, но нискокалоричен продукт, той е богат на фибри, необходими за нормалната чревна подвижност, както и на протеини.

Съставки

  • 1 чаша обелен перлен ечемик
  • 1 литър вода
  • 2 литра мляко

Подготовка

  • Покрийте зърнените култури с вода и оставете за една нощ.
  • Изплакнете зърнените храни и ги изсипете в леко затоплено мляко.
  • Оставете млякото да заври, след това покрийте тенджерата с капак и гответе на водна баня за 3 часа.
  • През това време овесената каша ще придобие приятен бежов оттенък и вкус на печено мляко.
  • Не се бъркайте от продължителността на подготовката: вашето участие ще е необходимо само на първия етап, тогава кашата ще се готви почти сама.

Може би имате свои собствени рецепти за подпис за приготвяне на перлен ечемик. Споделете опита си в коментарите и запазете тази полезна статия в отметките си!
Не пропускайте да споделите тайната на красотата и младостта с приятелите си!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft