Не обичам крем карамел, но след тази рецепта с тиква и крема, го правя през ден

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Не обичам крем карамел, но след тази рецепта с тиква и крема, го правя през ден
Не обичам крем карамел, но след тази рецепта с тиква и крема, го правя през ден
22205
Не обичам крем карамел, но след тази рецепта с тиква и крема, го правя през ден
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

1 чаена чаша захар
1/4 чаена чаша вода
400 грама подсладено кондензирано мляко
340 грама неподсладено кондензирано мляко
1 чаена чаша пюре от тиква
100 грама сирене крема, омекотено
5 яйца
1 чаена лъжичка подправка за тиквен пай
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

Смесете захарта и водата и разбъркайте, докато захарта започне да се разтопява.
Загрейте ги на умерен огън в продължение на 8-10 минути до златисто кафяв цвят, без да бъркате.
Бързо излейте карамелизираната захар в кръгла форма за печене с приблизителни размери 23 сантиметра и я наклонете на всички страни, за да се разпредели равномерно по дъното й.
Поставете я в по-голяма тава и оставете захарта леко да се охлади и втвърди.
Смесете кондензираното мляко, пюрето от тиква, крема сиренето, яйцата и подправките в блендер.
Затворете плътно, пасирайте до гладка консистенция и изсипете сместа върху карамелизираната захар.
Напълнете голямата тава с вода до средата на стените на формата.
Печете крем карамела в продължение на 40-45 минути или докато нож излезе чист от центъра му.
Оставете го да се охлади напълно на стайна температура и съхранявайте в хладилник за минимум 3 часа, а най-добре за през нощта.
Внимателно обърнете крем карамела върху поднос, нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft