Норвежки училищни хлебчета за отличници

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Норвежки училищни хлебчета за отличници
Норвежки училищни хлебчета за отличници
admin
Добавена от: admin
4504
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
400 гр. брашно
50 гр. масло
25 гр. прясна мая
50 гр. захар
350 мл прясно мляко
1 чаена лъжичка кардамон или канела
За плънката:
1 жълтък
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжичка ванилия
150 гр. нишесте
200 мл прясно мляко
За захарната глазура:
100 гр. пудра захар
2-3 супени лъжици вода
За поръсване:
кокос

Тесто: 
Отделете малко от хладкото мляко и в него разтворете маята, добавете малко захар, лъжичка брашно и я оставете да шупне. Смесете останалите сухи съставки, добавете втасалата мая заедно с млякото и омесете меко тесто. Доомесете с разтопеното и охладено масло. Оставете тестото да втаса хубаво. 
Разделете го на 12 части, оформете топки, които веднага поставете в тавата, в която ще печете. Покрийте с кърпа и изчакайте отново да втасат. 

училищни хлебчета
Докато втасват топките, пригответе плънката: 
С тел или миксер разбийте жълтъка със захарта, добавете млякото, ванилията и нишестето. Разбийте добре, за да се разтвори нишестето и всички съставки да се хомогенизират, след което поставете на огъня и сварете гъст крем. Дръпнете от огъня и оставете крема да изстине, но го покрийте или постоянно разбърквайте, за да не хване крема коричка. 
Оформяне: 
С дъното на малка чаша или с ръка върху всяко топче направете отвор, поставете плънката в шприц или пош (или просто с чаена лъжичка) и напълнете всеки отвор. 

училищни хлебчета 1
Сложете хлебчетата да се пекат на 225 градуса 12-15 минути, след което ги извадете. 
За намазване:
Докато се пекат хлебчетата, смесете около 100 гр. пудра захар и 2-3 супени лъжици вода, разбийте добре и с четка намажете всяко хлебче с тази глазура, след което веднага оваляйте в кокоса. 
 
ВАЖНО 
Много са вкусни, а най-важното - остават също толкова вкусни и на следващия ден. 
Докато се меси, тестото е доста меко, не се притеснявайте, така трябва да бъде. След като втаса, ще се убедите, че е лесно за работа. 
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft