Омекотява и най-твърдото месо за 15 минути: Ще се разтопи в устата ви, ако го поръсите с този прах
7 Декември 2025
2695
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
За бърз вариант, парчетата месо се поръсват с малко количество сода и се оставят за около 15 минути. След това трябва да се измият добре и подсушат, за да могат веднага да се сложат на тигана или скарата.
При каймата е достатъчно съвсем малко количество сода, за да омекнат кюфтетата или кюфтетата.
Месото може да се третира с по-дълго мариноване.
Сухо мариноване:
Содата се втрива директно в месото, което след това престоява няколко часа в хладилник.
Мокро мариноване:
Содата се разтваря във вода и месото се потапя в този разтвор за кратко време.
И в двата случая правилото е да се изплаква преди приготвяне. Резултатът е значително по-меко месо, което остава сочно по време на печене, според Informer .
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари













