Омекотява и най-твърдото месо за 15 минути: Ще се разтопи в устата ви, ако го поръсите с този прах

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Омекотява и най-твърдото месо за 15 минути: Ще се разтопи в устата ви, ако го поръсите с този прах
Омекотява и най-твърдото месо за 15 минути: Ще се разтопи в устата ви, ако го поръсите с този прах
2695
Омекотява и най-твърдото месо за 15 минути: Ще се разтопи в устата ви, ако го поръсите с този прах
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

За бърз вариант, парчетата месо се поръсват с малко количество сода и се оставят за около 15 минути. След това трябва да се измият добре и подсушат, за да могат веднага да се сложат на тигана или скарата.

При каймата е достатъчно съвсем малко количество сода, за да омекнат кюфтетата или кюфтетата.

Месото може да се третира с по-дълго мариноване.

 Сухо мариноване:

Содата се втрива директно в месото, което след това престоява няколко часа в хладилник.

Мокро мариноване: 

Содата се разтваря във вода и месото се потапя в този разтвор за кратко време.

И в двата случая правилото е да се изплаква преди приготвяне. Резултатът е значително по-меко месо, което остава сочно по време на печене, според Informer .

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft