Омлет с тиквички "Три вкуса"
11 Юни 2019
5058
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Омлет "Три вкуса" е фантазия по темата за италианските фритати и е трислойна чиния. Първият слой се приготвя със зеленчуци, а вторият - с чушка, а третият - с тиквички. Можете да експериментирате безкрайно.
съставки
- яйце 12 бр.
- тиквички 500 г
- чесън 2 скилидки
- магданоз 15 г
- червена чушка 2 броя
- индийско орехче 0,5 ч. л.
- зелен лук 15 г
- сол на вкус
- олио 4 супени лъжици
- черен пипер (смлян) на вкус
Приготвяне:
- Изпечете чушките и отстранете семената и кожата.
- Подготовка на първия слой. Разбийте 4 яйца и добавете нарязан магданоз и лук, индийско орехче, натрошен чесън, щипка сол и пипер. Изсипете в тигана и гответе половин минута. Поставете в намазнена тавичка
- Сега нарежете печените чушки на ситно. Разбийте с 4 яйца, сол, черен пипер и пържете в продължение на минута и половина в тиган. Разпръснете се върху първия слой.
- Обелете тиквичките, отстранете семената. Нарежете на малки кубчета и запържете в тиган (5 минути). След това изсипете 4 яйца, сол и черен пипер, отстранете от огъня и поставете последния слой.
- Печете трислойния омлет 15 минути във фурната на 180 градуса.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари