Оригинални домашни кроасани

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Оригинални домашни кроасани
Оригинални домашни кроасани
admin
Добавена от: admin
17672
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. брашно 
1 кубче прясна мая или 1 пакетче суха 
200 мл кисело мляко 
200 мл хладко прясно мляко  
малко сол
1 чаена лъжичка захар 
100 гр. разтопено масло 
по желание бял или черен сусам
 

В един съд смесете брашното и сухата мая, 1 чаена лъжичка захар и хладкото прясно мляко (ако използвате прясна мая, първо разтворете маята в малко хладко мляко, добавете 1 чаена лъжичка захар и 1 чаена лъжичка брашно и оставете на топло да втаса).

В горната смес добавете киселото мляко и останалото прясно мляко и омесете меко тесто. Ако тестото е много лепкаво, добавите още малко брашно.

Тестото разделете на 8 топки и ги оставете да си починат 5-10 минути.

След това разточете първата топка на работния плот с размер колкото чиния и намажете с разтопено масло. Същото направете с другите топки тесто. Така получените кори подредете една върху друга, като последната кора не намазвайте с масло. Оставете да престои 15-ина минути.

Поставете така оформените кори върху набрашнен работен плот и разточете на голям кръг.

Нарежете кръга на 8 триъгълника. Всеки триъгълник навийте на кифличка. Кифличките поставете в тавичка, покрита с хартия за печене. Оставете ги в тавата да втасват 1,5 до 2 часа.

След това намажете с разбито яйце и поръсете с бял или черен сусам. Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато се зачервят.

Оставете ги да изстинат и ги поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft