Основна рецепта за пандишпан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Основна рецепта за пандишпан
Основна рецепта за пандишпан
admin
Добавена от: admin
80430
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 големи яйца
200 гр. захар
200 гр. брашно
100 мл прясно мляко (ако искате интензивен аромат, използвайте 50 мл сок от цитрусови плодове и 50 мл мляко)
4 супени лъжици мед
4 супени лъжици олио

Вземете четвъртита или кръгла тава за печене. Покрийте я с хартия за печене и леко намажете хартията с масло, така че по-лесно да се извади пандишпана. Фурната загрейте на 180 градуса. В дълбока купа счупете яйцата и започнете да ги биете, като постепенно добавяте захарта. Бийте с миксер на слаба скорост, докато яйцата побелеят, а захарта се разтопи. Включете миксера на средна скорост и добавете брашното. Отново разбийте. След това добавете млякото и бийте, докато цялата смес се хомогенизира. Накрая добавете меда и олиото. Хубаво разбийте всички съставки до еднородна смес. Тестото прехвърлете в покритата с хартия тава и сложете да се пече в топлата фурна около 10 минути. След това намалете температурата на 150 градуса и печете около 45 минути (как да разберете кога е изпечен пандишпанът: с клечка за зъби боцнете в средата на тестото. Ако клечката излезе чиста, тестото е изпечено). 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft