Откакто пия този чай забравих какво е холестерол, изчистих гъбичките по краката си и отслабнах

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Откакто пия този чай забравих какво е холестерол, изчистих гъбичките по краката си и отслабнах
752814
Откакто пия този чай забравих какво е холестерол, изчистих гъбичките по краката си и отслабнах

Индийският карамфил представлява растение с копиевидни листа с малки кремави цветя, ядливи плодове и продълговати червеникави цветове. В кулинарията се използват изсушените цветя, като се добавят в гарнитурите, сладкишите, хляба и тестените изделия.

Карамфилово масло има аналгетични и антисептични свойства.

То се използва срещу главоболие, менструални болки, млечница (гъбична инфекция), настинки, зъбобол и болки в гърлото.


В допълнение, то се използва за приготвянето на аромати в парфюмите. Карамфилът има силна и постоянна миризма.
Установено е, че карамфиловото масло действа като антиоксидант, той освобождава водород и разрушава полиненаситени мазнини, предотвратява преждевременното стареене на кожата.

Карамфиловата настойка се използва като вода за уста за премахване на миризмата. Препоръчва се да се използва в борбата срещу хипотиреоидизма, за правилното функциониране на щитовидната жлеза.

Също настойката от карамфил би могла да се използва за контролиране на нивата на холестерол. Тя е доста подходяща за лечение на гъбични и кожни инфекции. Благодарение на противовъзпалителните свойства на карамфила, може да се използва за лечение на вирусни заболявания.

Чаят от карамфил увеличава слюнката и стомашните сокове. С участието си в храносмилането под формата на чай той ускорява процесите, свързани с разделянето на мазнини, така че е полезен за тези, които искат да отслабнат.

Да се приготви чай е лесно. Изсипете супена лъжица индийски карамфил в литър вряща вода и го варете на слаб огън 10 минути. След това прецедете и е готов за консумация. Препоръчително е да пиете до 3 чаши на ден.

Комбинацията с други съставки засилва ефекта на индийския карамфил. Предлагаме ви рецепта за чай, който ускорява метаболизма и намалява подуването на корема.

 

Ще ви са необходими:

3 супени лъжици карамфил

3 щипки канела

3 супени лъжици настърган джинджифил

1 литър вода.

След като заври водата с карамфила и канелата, свалете от котлона и добавете джинджифила. Оставете в продължение на 5 минути, след което прецедете и изпийте. Този чай може да се пие топъл или студен.

Противопоказания: не се препоръчва за бременни жени, тъй като предизвиква свиване на матката, което може да доведе до аборт!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft