Откога издирвам рецептата! Божествени Сусамени джобчета, пълни с кашкавал - ядем ги всеки ден

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Откога издирвам рецептата! Божествени Сусамени джобчета, пълни с кашкавал - ядем ги всеки ден
Откога издирвам рецептата! Божествени Сусамени джобчета, пълни с кашкавал - ядем ги всеки ден
4017
Източник: За Жената
Откога издирвам рецептата! Божествени Сусамени джобчета, пълни с кашкавал - ядем ги всеки ден
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

ТЪРСЯ ТАЗИ РЕЦЕПТА ЗА БАНИЧКИ ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИНА: без олио, без използване на кухненска везна и вълшебни на вкус. Сега, когато я имам, не бих я заменила за нищо на света.

Джобчетата от тесто, пълни с разтопен кашкавал, са толкова вкусни, че ще искате да ги ядете всеки ден!

Тестото се приготвя много бързо и лесно се меси, след което се оставя да втаса за известно време и накрая се пече само за 25 минути.

Приготвям ги за закуска, обяд и вечеря, всички "банички" винаги се изяждат, а пълнежът може да се комбинира по ваш вкус. Ето необходимите продукти за неземно вкусните Сусамени джобчета, пълни с кашкавал :

Сусамени джобчета, пълни с кашкавал

За тестото:

  • 7 чаши брашно
  • 1 чаша мляко
  • 1 чаша вода
  • 2 яйца
  • 10 г мая
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 чаша гъсто кисело мляко

* Чашата е 200 мл

Ще ви трябват още:

  • 200 г сусамови семена
  • 100 г масло
  • 50 г мед
  • 150 мл вода
  • 200 г твърдо сирене/кашкавал

Приготвяне: 

Приготвянето на тестото е много лесно и просто. В дълбока купа смесете следните съставки: мляко, вода, сол и мая, след което разбъркайте с кухненска тел. След това добавете двете яйца и ги разбийте с тел към течната смес.

Накрая добавете киселото мляко и брашното, след което продължете с месене и оформяне на тестото на ръка.

тесто за кифлички

Снимка: YouTube

След като сте омесили тестото, прехвърлете го върху набрашнена равна повърхност и го месете още малко, докато всичко се получи на еднородна хомогенна основа.

втасало тесто

Снимка: YouTube

След месене, тестото се връща в купата, покрива се с кухненска кърпа и се оставя да втаса, докато удвои обема си, около 2 часа. След като изтече времето, прехвърлете го върху набрашнена повърхност, омесете го леко и го разделете наполовина.

Двете половини се омесват поотделно на дебело руло, а след това всяка половина се разделя на 5 равни части. Всяко парче се разточва на ръка в кръг, след което се сплесква с точилка. Средата се намазва с полуразтопено масло.

След това отгоре се поставя правоъгълно парче твърдо сирене и се затваря първо откъм дългите страни, а след това - откъм късите, така че да се получи "джоб" в правоъгълна форма.

тесто с кашкавал

Снимка: YouTube

Същата процедура се прилага и с останалите парчета  тесто.

За сместа за потапяне:

Смесете водата и меда в една купа, а сусамовите семена сложете в друга купа.

След това всяко джобче тесто се потапя първо в купата с мед, смесен с вода, след което се потапя в друга купа със сусамови семена, за да се покрие цялото тесто със сусамови семена.

тесто със сусам

Снимка: YouTube

Ето как се нарежда тестото върху тава за печене, покрита с хартия за печене.

тестени джобчета

Снимка: YouTube

На повърхността на всяка "баничка" се правят диагонални разрези с нож.

банички разрези

Снимка: YouTube

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 25 минути.

банички във фурната

Снимка: YouTube

кошница банички

Снимка: YouTube

След изпичане ги оставете леко да се охладят и сервирайте топли.

банички от тесто с мая

Снимка: YouTube

банички с кашкавал

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft