Рецепти за ястия с праскови

вход през zajenata.bg
112459

Пай от праскови

350 г брашно тип 500
300 мл краве прясно мляко
270 г захар
180 г масло
100 г орехови ядки
80 г галета
50 мл ром
1000 г праскови
1/2 пак.мая
3 бр.яйчен жълтък
5 бр.яйца
1/5 пак.канела на прах
4 бр.карамфил зърна
1/2 лимонова кора
ПРИГОТВЯНЕ:
1. От маята, 50 грама брашно, 1 супена лъжица захар и част от леко затопленото мляко направете закваска и я оставете да втаса
2. След това я смесете с 200 грама брашно, прибавете и останалото мляко
3. Разбийте 150 грама масло с 50 грама захар и жълтъците, сложете настърганата кора от лимона и рома
4. Прибавете тази смес към брашнeната и разбийте всички продукти добре
5. Изсипете полученото тесто в намазана с масло тавичка и печете на 180 градуса в предварително загрята фурна
6. Готовият блат посипете със смесот 100 грама захар, смлените орехови ядки, галетата, канелата и карамфила
7. Отгоре наредете обелените и нарязани на парченца праскови
8. В купа разбийте на гъста пяна яйцата със 100 грама захар, прибавете 100 грама брашно и сипете постепенно остатъка от маслото - разтопено, но не топло
9. Излейте тази смес върху прасковите и допечете пая
10. Когато е готов, го поръсете с пудра захар.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft