Рецепти за ястия с праскови

вход през zajenata.bg
112464

Сладкиш от праскови

400 г праскови
130 г захар
125 г брашно тип 500
2 бр.яйца
250 мл краве прясно мляко
1/8 ч.л.сол
20 г масло
ПРИГОТВЯНЕ:
1. Измийте прасковите и ги обелете
2. Нарежете ги на тънки резенчета и ги посипете с 2 супени лъжици захар
3. Оставете ги така да престоят, докато приготвите тестото
4. Изсипете брашното в широк съд
5. Направете кладенче в средата и чукнете яйцата
6. Сипете захарта и щипка сол
7. Омесете тесто и добавяйте малко по малко млякото, като продължавате да месите
8. В намазана с масло тава подредете оваляните в захар праскови
9. Изсипете отгоре тестото и изпечете сладкиша в умерена фурна
10. Като го извадите, го обърнете с плодовете нагоре
11. Бухналият по време на печенето сладкиш спада леко.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft