Рецепти за ястия с праскови

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Сладкиш с праскови и бадеми
112460

Сладкиш с праскови и бадеми

300 г захар
150 г брашно тип 500
1/4 пак.канела на прах
1/4 индийско орехче
1/4 ч.л.джоджен сушен
600 г праскови
50 мл портокалов сок
50 г овесени ядки
50 г бадеми
100 г масло
ПРИГОТВЯНЕ:
1. В голяма купа пригответе тестото
2. Смесете захарта, брашното, канелата, индийското орехче и джинджифила
3. Прибавете прасковите и нектара или портокаловия сок
4. Разбъркайте внимателно тестото, за да поеме сока
5. Изсипете го в правоъгълна тавичка
6. За заливката смесете 1 чаша от кристалната захар с овесените и бадемовите ядки и 1/2 ч.ч. от брашното
7. Прибавете маслото и с помощта на нож накълцайте всичко на големи тестени трохи
8. Посипете с тях тестото в тавата
9. Печете сладкиша 30-35 минути при 200 градуса, докато прасковите омекнат, а горният му слой се зачерви
10. Поднесете го топъл или със стайна температура, по желание с топка сладолед.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft