Рецепти за ястия с тиква

вход през zajenata.bg
108069

Пай от тиква

Направете бисквитено тесто от 100 г масло, лъжица захар, чаша и половина брашно, 1 ванилия и 2 лъжици ледена вода. Омесете го добре и го сложете за около час в хладилник, увито в найлоново пликче.
Сварете 1 кг тиква нарязана на кубчета, разбийте я на пюре и я охладете. Смесете я с чаша захар, 1 яйце, щипка сол, лъжичка канела и 3 лъжици едро счукани орехи (по желание). Разбийте отделно 2 белтъка на сняг и лъжица по лъжица ги добавете към сместа.
Включете фурната да се загрява. Разстелете тестото в намаслена тавичка, като направите страничен ръб от 2 см и го покрийте с тиквената смес. Загладете и печете на 180 градуса около 45 минути.
Извадете пая от фурната и прокарайте нож по стените на съда. Охладете го напълно и го прехвърлете в плато. Сервирайте го украсен с подсладена сметана, подправена с лъжичка бадемов ликьор. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft