Сладкиш с тиква, канела и сметана
Тиква с карамел
Тиквена супа
Пудинг с ябълки и тиква
Десерт с тиква
Сладкиш с тиква
Тиквеник с готови кори
Тиква с прясно мляко
Тиква с орехи
Пай от тиква
Сладкиш с тиква, канела и сметана
50 гр масло
75 гр захар 2-3 л. за поръсване отгоре
1 голяма лъжица стрито индийско орехче
2 с. л. канела
400 гр тиква (добре нарязана)
225 гр готово маслено тесто
1 яйце
Разбъркваме маслото, захарта, канелата и инд. орехче в голяма купа, нагряваме бавно за да разтопим маслото. Добавяме тиквата, пържим 10-15 мин до омекване като разбъркваме от време на време.
Загряваме фурната до 200 градуса. В кръгла тава разстиламе половината тесто, след това слагаме тиквения пълнеж и отгоре останалата част от тестото.
Намазваме отгоре с разбито яйце, и продупчваме на няколко места с вилица, за да може да излезе парата. Изпичаме до зачервяване (20-30 мин.) в нагорещената печка. Поръсваме със пудра захар отгоре.
Сервираме студен или топъл със сметана.
Вкусни рецепти
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари