Рецепти за ястия с тиква

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Сладкиш с тиква, канела и сметана
108071

Сладкиш с тиква, канела и сметана

50 гр масло
75 гр захар 2-3 л. за поръсване отгоре
1 голяма лъжица стрито индийско орехче
2 с. л. канела
400 гр тиква (добре нарязана)
225 гр готово маслено тесто
1 яйце 

Разбъркваме маслото, захарта, канелата и инд. орехче в голяма купа, нагряваме бавно за да разтопим маслото. Добавяме тиквата, пържим 10-15 мин до омекване като разбъркваме от време на време.
Загряваме фурната до 200 градуса. В кръгла тава разстиламе половината тесто, след това слагаме тиквения пълнеж и отгоре останалата част от тестото.
Намазваме отгоре с разбито яйце, и продупчваме на няколко места с вилица, за да може да излезе парата. Изпичаме до зачервяване (20-30 мин.) в нагорещената печка. Поръсваме със пудра захар отгоре.
Сервираме студен или топъл със сметана. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft