Панирани свински шницели

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Панирани свински шницели
Панирани свински шницели
admin
Добавена от: admin
42948
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За 5 порции:
500 г телешко или свинско месо от филето
1 чаена чаша галета
5 яйца
1 кафена чашка брашно
1 1/2 кафени чашки мазнина
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

Месото се нарязва напречно на 5 парчета, които се почистват от ципите, начукват се с дървено чукче, като им се придава елипсовидна форма, и се набраздяват леко с нож, за да не се деформират при топлинната обработка. Поръсват се със сол и черен пипер, потапят се последователно в брашното, в разбитите яйца, в галетата и отново в яйцата и се пържат в сгорещената мазнина. Преди поднасянето им върху всеки шницел се поставя парченце от прясното масло, а отстрани - гарнитура от задушени картофи, картофено пюре, задушени зеленчуци, прясна салата и др.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft