Вкусни пилешки бутчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Печени пилешки бутчета със зеленчуков сос
872389

Печени пилешки бутчета със зеленчуков сос

Продукти:

пилешко месо - 6 бутчета
олио - 1 к.ч.
чушки - 2 броя, червена и зелена
карфиол - 1/2 глава
лук - 1 глава кромид, голяма
брашно - 4 с.л.
масло - 3 с.л.
бульон - 1 кубче пилешки
домати - 1 с.л.
червен пипер
черен пипер
сол
индийско орехче - 1 - 2 щипки
карамфил - няколко зрънца
Приготвяне:

Овкусете пилешките бутчета със сол, черен пипер и малко червен пипер и ги сложете в намазнена тава с 1 к.ч. гореща вода. Покрийте тавата с фолио и ги изпечете. Накрая махнете фолиото и ги допечете до лек загар.

Нарежете лука на ситно, надробете на малки парченца карфиола и чушките. Загрейте в съд мазнина и задушете първо лука, а след това чушките и карфиола. В отделна тенджерка разтопете маслото и запържете брашното в него. Веднага изсипете пилешкия бульон, разтворен в 500 мл гореща вода.

При непрекъснато бъркане добавете доматеното пюре, по 1 к.л. сол, червен пипер, 2 щипки черен пипер, индийското орехче и карамфилчетата. Разбъркайте и изсипете зеленчуците. Оставете соса да къкри за 5-6 минути и махнете от котлона.

Сервирайте пилешките бутчета, поляти със зеленчуковия сос. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft