Вкусни пилешки бутчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Чеснови пилешки бутчета с картофи
872306

Чеснови пилешки бутчета с картофи

Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6


Продукти:
пилешко месо - 6 бутчета
картофи - 1.5 кг
чесън - 1 глава
зехтин - 50 мл
бял пипер - 1 к.л.
магданоз - 5 стръка
сол
вино - 2 - 3 с.л. бяло
олио
лук - 2 - 3 стръка пресен

Приготвяне:

В блендер, кухненски робот или с пасатор смелете почистените и нарязани скилидки чесън, магданоз, сол на вкус, бялото вино, бял пипер и постепенно доливайте зехтина.

С получената паста намажете равномерно пилешките бутчета с помощта на четка. Подреждайте ги направо в подмазнената тава, в която ще печете. Покрийте тавата и ги сложете за 45 минути в хладилника.

Обелете, нарежете и изплакнете картофите. Разпределете ги около и върху бутчетата. Отново поръсете сол, малко бял пипер и струя зехтин или олио.

Долейте около 60 мл вода в тавата и сложете ястието да се пече в загряна на 180-190 градуса фурна до готовност. Поднесете чесновите пилешки бутчета с картофи с прясно накълцан пресен лук. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft