Рецепти за пилешки гърди

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешки гърди в марината
296684

Пилешки гърди в марината

60 мл портокалов сок
2 с. л. лимонов сок
1 с. л. зехтин
1 ч. л. мед
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. лют червен пипер
1 ч. л. сладък червен пипер

1 ч. л. пресован чесън

2-4 броя пилешки гърди без кожа
Приготвяне:

• Всичко, без пилешките гърди, се разбърква в голяма купа.
• Пилешките гърди се измиват и се подсушават с кухненско руло.
• По желание се режат на по-малки порционни парчета.
• Потапят се в маринатата и се похлупват с капак или фолио.
• Купата се поставя в хладилник за 3-6 часа.
• Изважда се 30 минути преди печенето на месото.
• Фурната се включва в режим "ГРИЛ" (горно нагряване).
• На пода на фурната се поставя огнеупорна тава (тиган) с вода.
• Пилешкото месо се изважда от маринатата и се нарежда в огнеупорна тава.
• Пече се по 8 минути от всяка страна.
• Готовите пилешки гърди се прехвърлят в чиния.
• Маринованите пилешки гърди се покриват с алуминиево фолио и се оставят за 5 минути.

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Рецепти с пилешко
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft