 
                            
                        
                                    
                Пилешки гърди с горчица
	пилешки гърди около 300 г
	1 с.л. масло
	1 с.л. дижонска горчица
	1/2 ч.л. доматено пюре
	1 с.л. сладка горчица
	1 с.л. галета
	бял пипер
	За царевичните крокети:
	200 г царевица от консерва
	1 бр. яйце
	1 с.л. брашно
	2 с.л. олио
	За гарнитура:
	зелена салата
	100 г гъби печурки или челядинки
	1 с.л. масло
	2 с.л. тиквени семки
	1 с.л. сладка горчица
	1 с.л. балсамиков оцет
	3 с.л. олио
	шипка сух естрагон
Фурната се загрява до 225 С. Пилешките гърди се подправят със сол и бял пипер от всички страни и се пържат в разтопеното масло. Смесват се двата вида горчица, доматеното пюре и галетата. С тази смес се намазва горната част на гърдите и се запича за около 15 минути във фурната. Добре изцедените царевични зърна се смесват с яйцето, сол, пипер и брашно. Оформят се малки кюфтенца и се пържат в загрятото олио. Вадят се и се оставят да се отцедят на кухненска хартия. Гъбите се измиват и нарязват в зависимост от големината им. В тиган се загрява маслото, запържват се гъбите за кратко и се добавят тиквените семки. От горчицата, захарта, естрагона, оцета и олиото се прави дресинг. Салатата се къса на ситни парчета. В чиния се слага от салата и гъбите с тиквени семки, заливат се с дресинга, слага се пилешкото филе и царевични крокети.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







