Рецепти за пилешки дробчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешки дробчета с гъби и лук
168420

Пилешки дробчета с гъби и лук

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 500 г
  • гъби - 350 г пресни
  • лук - 1 - 2 глави
  • черен пипер
  • къри
  • соев сос - 1 с.л.
  • универсална подправка - 1 ч.л. унисос
  • олио - 8 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • оцет
  • сол
  • магданоз - пресен

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и нарязваме пилешките дробчета. Гъбите белим, измиваме и нарязваме на филийки.
  2. Слагаме в подходящ съд, наливаме вода, прибавяме сол и няколко капки оцет и сваряваме за 10 минути. Готовите гъби изваждаме от водата и нарязваме на малки парченца.
  3. Лука белим и нарязваме на едри парчета. В тенджерка наливаме олио (8 с.л.) и прибавяме краве масло (1 ч.л.) . Слагаме пилешките дробчета и похлупваме съда с капак. Задушаваме за минута-две. 
  4. После махаме капака и ръсваме къри на вкус, черен пипер на вкус, соев сос (1 с.л.) и унисос (1 ч.л.). Прибавяме лука и отново слагаме капака, докато си промени цвета и тогава прибавяме сварените гъби. 
  5. Пържим няколко минути и като останат на мазнина, подправяме с пушен червен пипер (1 к.л.). Сервираме мезето с пресен магданоз.
1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft