Рецепти за ястия с кайма

вход през zajenata.bg
136918

Пилешки кюфтета

1 кг пилешка кайма
250 г тънко нарязана шунка
2 с. л. накълцани листа кориандър
1 скилидка пресован чесън
3 стръка зелен лук
70 г хлебни трохи
60 мл зехтин

СОС ЗА ТОПЕНЕ

1 с. л. сладък чили сос
2 с. л. соев сос

• Шунката и зеленият лук се нарязват на дребно.
• В купа се смесват каймата, шунката, лукът, чесънът, трохите и кориандърът.
• Омесват се добре.
• С мерителна чаша (1/4 ч. ч.=60 мл) или със супена лъжица (4 пъти х 1 с. л.) се взима от сместа.
• Оформят се плоски кюфтета.
• В среден тиган с дебело дъно се сгорещява зехтинът.
• Кюфтетата се изпържват от двете страни до златист цвят и готовност.
• Междувременно се приготвя и сосът за топене : двата соса се разбъркват до еднородност.
• Изпържените кюфтета от пилешка кайма се поднасят със соса и листа от рукола или маруля.

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft