Какво да сготвим набързо с пиле

вход през zajenata.bg
410006
Пилешко с бял ориз

Пилешко с бял ориз

пиле или бутчета - около 800 г
2-3 глави лук
4-5 с.л. олио
1 ч.ч. ориз
сол
1 ч.л. смес от сухи подправки - мащерка, риган, майоран (вместо сол и подправки може кубче пилешки бульон или черен пипер)
3 ч.ч. пилешки бульон

Начин на приготвяне:

Месото се сварява . Ситно нарязаният лук се задушава в сгорещеното олио. Прибавя се оризът, след няколко минути пилешкия бульон, подправките, порциите пилешко месо и ако е необходимо сол. След като заври ястието, огънят се намалява. Ври, докато оризът напълно поеме бульона. Поднася се със салата според сезона. Подправките може да се заменят с черен пипер.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft