Рецепти за пица и тесто за пица

вход през zajenata.bg
1433955

Пица с бекон

Тесто за 2 пици:

500 г брашно
250 мл вода
1 с.л. суха мая
1 с.л. сол
1 с.л. захар
2 с.л. олио

За плънката:

доматен сос
кашкавал
филийки бекон
сирене
царевица от консерва
кисели краставички
черни маслни
2 парчета топено сирене

Маята се разтваря в топла вода. Добавят се захарта и солта. Брашното се пресява и се замесва тесто. Оставя се на топло да удвои обема си. Тестото се разделя на 2 топки. Разточва се с точилка върху набрашнена повърхност всяка топка. В по-голяма тава се разстила хартия за печене и се слага готовият блат. Маже се с доматения сок, наръсва се с настърган кашкавал, филийките бекон се нареждат като листа на цвете, парчето топено сирене се слага в центъра и върху него се надробява повече сирене и малко натрошено сирене по цялата пица. Киселите краставички нарязани на колелца и маслините изчистени от костилки се нареждат върху пицата, посипва се и царевицата. Пече се в загрята фурна на 180С.

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft