Постен гювеч с патладжани

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Постен гювеч с патладжани
Постен гювеч с патладжани
admin
Добавена от: admin
23823
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 гр. патладжани
сол
4 с.л. зехтин
700 гр. картофи, обелени и нарязани на кубчета
2-3 глави лук, нарязани
1 скилидка чесън
по 1 червена и жълта пиперка, почистена от семето и нарязана
600 гр. домати, обелени и нарязани
1 с.л. пресен босилек, накълцан (или 1 ч.л. сух босилек)
1 с.л. пресен риган или 1 ч.л. сух
1 с.л. нарязан магданоз
сол и черен пипер

Измийте патладжаните, махнете дръжките, обелете ги и нарежете на кубчета. Посолете ги и объркайте с ръце. Оставете да почиват 20 минути, след което измийте добре под течаща вода, отцедете и подсушете с кухненска хартия или кърпа.
Загрейте фурната на 220ºC.
В дълбок тиган загрейте зехтина и изпържете картофите за 3 минути. Добавете лука и пържете, докато стане прозрачен. Добавете нарязания чесън и патладжаните и пържете около 2-3 минути. Объркайте чушките и оставете и те да се запържат. Накрая добавете доматите и задушавайте 2-3 минути. Подправете с босилека, магданоза, ригана, сол и черен пипер на вкус. Покрийте тигана с капак или алуминиево фолио и го пъхнете в загрятата фурна. Печете на 220 градуса около 30 минути.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft