През лятото я правя с пресни, през зимата - със замразени! Пухкава ягодова пита с кисело мляко - няма по-вкусна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
През лятото я правя с пресни, през зимата - със замразени! Пухкава ягодова пита с кисело мляко - няма по-вкусна:
През лятото я правя с пресни, през зимата - със замразени! Пухкава ягодова пита с кисело мляко -...
1790
Източник: За Жената
През лятото я правя с пресни, през зимата - със замразени! Пухкава ягодова пита с кисело мляко - няма по-вкусна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ароматът от този сладкиш ще се разнесе надалеч, докато го печете във фурната! Пухкава ягодова пита с кисело мляко - мечтата на всеки любител на плодовите сладкиши. Нежна, с наситен ягодов аромат и много, много пухкава и вкусна.

Определено ще се превърне в десерт №1 в дома ви, а се прави много лесно и бързо. Запишете си рецептата:

Пухкава ягодова пита с кисело мляко

Продукти:

За тестото:

  • 6 яйца
  • 180 г кристална захар
  • 160 мл растително масло
  • 120 г кисело мляко
  • 280 г обикновено брашно
  • 20 г бакпулвер
  • 60 г царевично нишесте

За пълнежа:

  • 700 г замразени ягоди
  • 2 супени лъжици царевично нишесте

Приготвяне:

Разбийте яйцата в дълбока купа. Добавете захарта и олиото.

яйца в купа

Снимка: YouTube

След това добавете киселото мляко и разбийте с миксер.

Пресейте брашното с бакпулвера и нишестето в сместа .

Разбъркайте добре с шпатула.

Разбийте сметаната с миксер до гладка смес.

Намажете стъклена тава за печене (28 х 18 см) с масло.

Изсипете половината от тестото във формата.

тесто във формата

Снимка: YouTube

Изсипете нишестето в купата със замразените ягоди и разбъркайте .

ягоди с нишесте

Снимка: YouTube

Поставете половината от ягодите върху тестото.

тесто с ягоди

Снимка: YouTube

След това изсипете останалото тесто върху тях и го загладете.

Поставете останалите ягоди отгоре.

сладкиш със замразени ягоди

Снимка: YouTube

Печете кекса за 40-45 минути във фурна, предварително загрята на 180°C.

Можем да поднесете сладкиша, а по желание поръсете с пудра захар.

пухкав сладкиш

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

парче ягодова пита

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft