Приятелките я купуват, аз пък я забърквам за децата! Хем е по-вкусна, хем си хапват донасита и...
12 Ноември 2016
937898
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Купешката Нутела е съставена от какао , захар , мляко на прах и суроватка , фъстъчено масло , а някои производители добавят палмово масло , соев лецитин , ванилия и изкуствени аромати . Рецептата за течния шоколад може да варира в зависимост от производителя. Като цяло, да получите същия вкус е почти невъзможно в домашни условия . А вредни съставки едва ли искате да добавите.
Ето защо ние сме подготвили за вас една рецепта за вкусен течен шоколад , който има вкус на " Nutella ".
Вкусен, бърз, евтин и няма вредни съставки!
Съставки:
4 чаши прясно мляко
3 с.л. лешници
4 чаши захар
4 с.л. брашно
6 с.л. какао на прах
200 гр. масло
1/2 ч.л. сол
Приготвяне:
- В купа смесете захарта, какаото и брашното.
- В сухата смес налейте малко по малко млякото. Постоянно трябва да се разбърква, за да не се образуват бучки.
- Получената смес поставете на огъня.
- Оставете я да заври. В същото време тя разбърквайте често, за да не загори.
- Запечете ядките на сух тиган. Ако не разполагате с лешници, орехите също ще свършат работа, а може и фъстъци. Охладете и накълцайте.
- Добавете ядките в шоколадовата маса. След това поставете маслото, солта и разбъркайте.
- Варете шоколада на слаб огън, като разбърквате от време на време, около 12-15 минути. Охладете и съхранявайте в запечатан съд в хладилника.
Този течен шоколад е в пъти по-добър от този в магазина. Може да го намажете на филийки, бисквити, гофрети или палачинки. Много вкусно!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари