Половинки чушки, сметана, кашкавал, гъбки и за минути опразнихме тавата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Половинки чушки, сметана, кашкавал, гъбки и за минути опразнихме тавата!
Половинки чушки, сметана, кашкавал, гъбки и за минути опразнихме тавата!
6108
Половинки чушки, сметана, кашкавал, гъбки и за минути опразнихме тавата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пълнените чушки с пилешко и заквасена сметана са много сочно и вкусно ястие. Огромен плюс - лекота на готвене.

Ще ви трябват следните съставки за готвене:

  • сладък пипер - 4 броя;
  • домати - 1 брой;
  • пилешки гърди - 1 брой;
  • сол, пипер;
  • подправки за месо;
  • заквасена сметана - 2 супени лъжици;
  • слънчогледово олио - 1 супена лъжица;
  • брашно - 1 супена лъжица;
  • кашкавал - 70 г;
  • вода - 70 мл.

Пълнени чушки: процес на приготвяне

Сладкият пипер се нарязва на 2 части по дължина.

Нарежете гърдите на парчета и запържете в слънчогледово олио, до готовност.

Подправете месото със сол, подправки по ваш вкус, добавете брашно и разбъркайте добре.

Добавете заквасена сметана, разбъркайте. Налейте вода и разбъркайте.

Поставете чушките в съд за печене и напълнете месото със заквасена сметана. Разпределете върху няколко супени лъжици.

Поръсете с настърган кашкавал и отгоре намажете домати.

Загрейте фурната до 200 градуса и печете 30 минути.

Сервирайте ястието, поръсено с подправки.

Пълнежът може да се направи и с гъби, предварително се запържват гъбите малко и се смесват с гъби и пържен лук.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft