Рецепти за пълнени чушки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пълнени чушки със сос и кайма
181417
Пълнени чушки със сос и кайма

Пълнени чушки със сос и кайма

продукти:
18 бр. чушки
1 ч.л. червен пипер за поръсване
За пълнежа:
1 голяма глава лук или връзка зелен
4 бр. домати
1 кг кайма
по 1 ч.л. чубрица, вегета, черен пипер
1 ч.ч. ориз
За соса:
3 с връх с.л. брашно
7 с.л. олио
400 г кисело мляко
7 щипки сол
2 бр. яйца


 Приготвяне:
Пиперките се измиват, изтърбушват се и се осоляват. Всичко за пълнежа се омесва и под капак и с 1/3 ч.ч. вода се задушава на тих огън около 10 минути. Когато каймата побелее и стане на ситни трохи, съдът се оттегля и се оставя за 10 минути. Напълват се чушките и всяка се запушва с доматено капаче или брашно. Подреждат се в дълбока тенджера, поръсват се с червен пипер и се поливат с 5 с.л. олио, притискат се с чиния, заливат се с 4 ч.ч. вода и се варят на 2 степен под капак около 30 минути.
Брашното се запържва до златисто в олиото на тих огън и се разрежда до гладка смес с водата от чушките. Млякото, жълтъците и солта се разбиват и се добавят към соса. Когато поизстине малко, прибавете разбитите белтъци. При поднасянето всяка порция се залива с този сос.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft