Лесна домашна пърленка рецепти

вход през zajenata.bg
1762968

Пърленка със сирене

1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. хладка вода
800 г брашно
1 бр. яйце
2 с.л. олио или зехтин
щипка сол
щипка захар
250 г краве сирене
50 г масло за намазване

Киселото мляко се смесва с водата и разбитото яйце, добавя се щипка сол, захар и олиото и се разбърква. Брашното се пресява в купа и се добавя сместа. Замесва се меко, еластично тесто, добавя се още брашно, ако е необходимо. Тестото се разделя на 8 равни части. Всяка част се разточва с точилката на тънък лист. Намазва се с масло и се поръсва с натрошено сирене. Завива се на руло. Рулото се навива като охлюв и се разточва с точилка с размер колкото е големината на тигана. Котлона се включва на средна степен и се поставя тиган с дебело дъно. Намазва се олио и се пече всяка пърленка от двете страни до готовност.

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft