Крем-карамелена торта с козунак - и на кокал да е станал козунакът, става страшна вкусотия:
6 Май 2021
13290
Източник: az-gotvia.bg
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Чудите ли се вече къде да денете старите козунаци ? Да, след втория ден вече не са нито така меки, нито толкова ароматни, но пък да се хвърлят си е направо грехота! Затова днес ще ви дадем чудесна идея за използване на остатъците от козунака - Крем-карамелена торта с козунак . Ето как се приготвя козуначеният сладкиш с карамел .
Крем-карамелена торта с козунак
Продукти:
1 бр.
по-сух (не пресен) козунак с пълнеж - мармалад, стафиди и др.
750 мл прясно мляко
150 гр. захар + 100 гр. за карамела
1 ванилия
5 яйца
малко масло
Приготвяне:
Карамелизирайте захарта. Излейте карамела на дъното на намазнена тавичка, а върху подредете нарязания на филии козунак - филиите да са около 1см. дебели.
След това залейте козунака със смес от разбитите яйца, мляко, захар и ванилия.
Печете около 30 мин на водна баня.
След като сладкишът изстине, го обърнете върху поднос.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари