Първото нещо, което се изисква от нас при приготвянето на ястия, в които има тон в собствения сос е да отцедим течността. И със сигурност мнозина следват тази точка, без да се замислят коя ценна съставка се изпраща в мивката.
Не сте ли забелязали, че много популярни ястия традиционно използват уорчестърширски сос на основата на риба? Струва много, но само няколко капки значително ще разнообразят вкуса на отдавна познатите ястия. Редакторите ни са подготвили за вас пет интересни идеи за използване на сосът от риба тон.
Сок от риба тон в готвенето
Преди да пристъпим към най-интересното, нека разберем какъв е този сок. Всъщност това е подсолена вода, която се изсипва на парчетата риба преди консервация. Резултатът е най-често срещаният рибен бульон с подчертан вкус. Така че използването му е абсолютно безопасно. Освен това той съдържа не по - малко омега-3 от самото месо.
Дресинг за салата Цезар
Обикновено се използват пилешки гърди или бекон, но с риба Цезар вече е върха. Предлагаме да си приготвите нежен дресинг. Сложете рибата и разбийте останалия сос с две супени лъжици лимонов сок, няколко скилидки чесън, 30 г настърган пармезан и 100 г домашна майонеза.
Комбинирайте дресинга с билки и домати, а отгоре с парчета риба и хрупкави крутони. "Цезар" с риба тон е готова!
Обилен сос
Закуски като начос или гризини често се сервират със сосове. Предлагаме да направите сос от сосът от риба тон и да го поднесете с прясно изпечен хляб. Получава се по-вкусно от сандвичи.
Смесете сосът от риба тон с половин домат, няколко супени лъжици лимонов сок и зехтин, пресен босилек и стрък розмарин в блендер. Тук може да се добави и мащерка. Сервирайте хляб, крутони и пита хляб с този дресинг. Също така, някои пекари препоръчват да добавите сок от риба тон директно към тестото за богат вкус и аромат.
Хранителна добавка
Този лайфхак ще улесни живота на собствениците на домашни любимци. Не всички котки и кучета охотно ядат лекарства или дори някои видове храна. Просто добавете малко сос от риба тон в купата и проблемът е решен.
Освен това самият сос може (и трябва) да се използва за приготвяне на тестени изделия с морски дарове. Чувствайте се свободни да готвите спагети сос и фарфале въз основа на него. Ако използвате ситно нарязан тон, комбинирайте рибата и сока с няколко супени лъжици доматено пюре и оставете да заври. След това добавете предварително сварените спагети и гответе още няколко минути, така че да се наситят със соса. Сервирайте с листа от пресен босилек.
Ако обичате рибата тон в масло повече, не бързайте да я изливате. Използвайтея за пържене на скариди и риба вместо зехтин. Ароматът е незабравим! Надяваме се тази статия да ви донесе много нови гастрономически преживявания. Ако преди сте използвали сосът от риба тон , споделете опита си с нас в коментарите.