Тази баницае мечтата на всеки готвач. Днес ще ви разкрием един много лесен трик как да направите бухнала и сочна баница, която няма да изисква много съставки.
Опитайте моята рецепта за Пълнена царска баница и няма да останете разочаровани. Толкова е лесна за приготвяне, а крайният резултат е мммм, не можете да спрете да ядете, толкова е вкусна! Запишете тази рецепта и я пригответе за закуска, вечеря и може би дори обяд, особено когато нямате много време.
Пълнена царска баница
Продукти:
- 500 г кори за баница (около 10 листа)
За плънката:
- 500 г кайма
- 2 глави лук
- 1 шепа магданоз
- сол
- черен пипер на вкус
- 100 мл олио
За заливката:
- 200 мл кисело мляко
- 200 мл газирана вода
- 4 яйца
- щипка сол
Приготвяне:
Запържете ситно нарязания лук, докато омекне и се карамелизира. Добавете каймата, сол и черен пипер на вкус. Запържете добре на силен огън за около 10-15 минути, като разбърквате от време на време.
Когато смени цвета си и течността се изпари, поръсете със ситно нарязан магданоз. Поставете две кори в намазнена тава за печене, след което поръсете с плънката. Плънката може да е гореща, не е нужно да чакате да изстине. Използвайте всички съставки, след което нарежете баницата на кубчета.
Залейте отгоре с предварително разбити яйца, кисело мляко и газирана вода.
.jpg)
Снимка: Pinterest
Оставете за около 15 минути, за да попие заливката в баницата. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около половин час.
.jpg)
Снимка: Pinterest

Снимка: Pinterest
Когато е напълно изпечена, разрежете баницата отново по очертанията и я сервирайте топла.

Снимка: Pinterest
Да ви е сладко!













