Лесни постни салати рецепти

вход през zajenata.bg
292291

Салата с нахут

    * 250 г сух нахут или 500 г от консерва
    * 8 с.л. зехтин
    * 3 скилидки чесън
    * 4 с.л. лимонов сок
    * 4 с.л. тахан (сусамово пюре)
    * 1/2 ч.л. смлян ким
    * сол
    * черен пипер
    * лют пипер по желание

Нахута се накисва от вечерта, сварява се и се отцежда. Водата от варенето се запазва. Ако е от консерва, водата също се запазва. Нахута се пюрира, добавят се всички други съставки. Масата трябва да е гладка, гъста, но да капва от лъжицата при обръщане. Ако е много гъста, се добавя от водата от варенето. Оформя се в чиния, гарнира се по желание. Често при сервирането се предлагат цели стръкове магданоз, с които се топи от хумуса.

В някои домакинства се използва кисело мляко за постигане на желаната гъстота.
Хумус означава на еврейски и арабски просто Нахут.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft