Свежи пролетни салати

вход през zajenata.bg
153487

Салата Цезар с аншоа

Продукти:

6 скилидки чесън
3/4 ч.ч. майонеза
5 бр. филе от аншоа
50 г сирене Пармезан
1 ч.л. сос Уорчестър
1 ч.л. горчица
1 с.л. (10 мл) лимонов сок
1/4 ч.ч. (50 мл) зехтин
5 филии сух хляб
1 бр. маруля
сол
черен пипер


Приготвяне:

Майонезата, 3 скилидки нарязан чесън, аншоата, 20 г от сиренето, сосът Уорчестър, горчицата и лимоновият сок се разбъркват в купа. Сместа се подправя на вкус със сол и черен пипер. Поставя се в хладилник, преди да се използва. В голяма тенджера се загрява на средна температура зехтинът и в него се запържват до златисто нарязаните на четвъртинки останали скилидки чесън. Изважда се чесъна от мазнината и в нея се запържва нарязаният на кубчета хляб. Разбъркват се често и се държат на огъня докато придобият лек кафяв цвят. Изпържените кубчета хляб се изваждат от мазнината и се подправят със сол и черен пипер на вкус. В голяма купа се поставя нарязаната на едро маруля и се залива със заливката с аншоа, останалото сирене Пармезан и подправените хлебни кубчета. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11
12 13
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft